05 Temmuz 2023
Deprem Bölgesi Adıyaman kırsalında çocuklara yönelik unutulmaz bir uçurtma şenliği gerçekleştirdik. Yapılan etkinlikle depremin yıkıcı etkilerini yaşamış çocukların hayatlarına sevinç ve normalleşmeye katkı sağlamayı hedefledik. Farklı köylerden toplam 300 çocuğa hediye paketleri dağıtarak, tebessüm ve sevinçlerine ortak olduk.

Uçurtma Şenliğinde renkli uçurtmalarını uçuran çocuklar için birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenledik. Sevinç dolu anlar yaşayan çocukların eğlenmesinin yanı sıra insanların bir araya gelmesi birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının pekiştirilmesi adına güzel bir ortam oluştu.

Ayrıca uçurtma şenliğinin düzenlendiği bölgede kurban kesimi gerçekleştirerek bu anlamlı günlerde ihtiyaç sahibi ailelere destek olduk. Dicle derneği olarak depremden kaynaklı civar köylere sığınan ailelere ve evleri yıkılan depremzedelere bayram boyunca kurban eti ve gıda dağıtımında bulunduk.

Çocukları sevindirmek ve mutlu etmek için şekerleme, çikolata ve çeşitli oyuncaklar içeren hediye paketleri dağıttık. Uçurtma Şenliğinde açıklama yapan Dernek Başkanımız Abdullah Adem Güneş şunları söyledi: "İlk günden beri hem Adıyaman merkezde hem de kırsalda çeşitli yardım faaliyetleri düzenliyoruz. Köylerde artan nüfustan kaynaklı bu sefer Kurban Bayramında kırsalda faaliyet yapma kararı aldık. Uçurtma şenliğimizi bayramın birinci günü Adıyaman merkeze yakın Taşgedik ve civarında bulunan Ağikan ve Ormaniçi köyleri çocukları için gerçekleştirdik. Ayrıca bayram boyunca köylere sığınan depremzedeler için kurban eti, gıda paketi ve çocuklar için hediye paketleri dağıttık. Sahadaki gönüllülerimize ve destekçilerimize çok teşekkür ederim."

Dicle Derneği gönüllüleri olarak bu zor günlerde özellikle çocuklarla eğlenceli vakitler geçirerek ve depremzede ailelerin yanında durarak örnek bir faaliyet gerçekleştirdik.  Normalleşme yolunda dayanışma ve yardımlaşma için önemli bir etkinlik oldu.

 ucurtmasensligiadiyaman

ucurtmasenligi2

 

ucurtmasenligi2