09 Şubat 2023
Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen 7.8 şiddetindeki şiddetli depremde çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmiş binlerce bina yıkılmıştır. Bölgeye yakın iller Hatay, Adıyaman, Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde de enkaz görüntüleri ve deprem manzaraları peş peşe gelmektedir.

Yüzbinlerce vatandaşımız ailelerinin ve yakınlarından durumu ile ilgili haber alamamaktadır. Henüz yapılan tespitlerde bine yakın sayıda insanımız depremde hayatını kaybetmiştir. Şiddeti nedeniyle henüz etkileri ölçülemeyen ancak milyonlarca insanımızı yüreğini yakan deprem afeti nedeniyle  ailelerin yakınlarından iyi bir haber almak için endişeli bekleyişleri ülke olarak hepimizi derinden sarsmıştır.

Yaşanan artçı depremlerin şiddetinin yüzbinlerce insanımızın tedirgin etmeye devam etmekte ve yeni can kayıpları riskini artırdığı bilinmektedir.

Şimdi en kısa sürede yaralarımızı sarma günüdür. Zorlu kış şartlarında en kısa sürede bölge halkının yanında olarak ihtiyaçların karşılanmasına yönelik çabalarımızı ortaya koymak için çalışmalarımız başlamıştır.

Depremde hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralı olarak kurtulan binlerce insanımıza acil şifalar diliyoruz.

Tüm ülkemize geçmiş olsun..