27 Nisan 2024
Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ev sahipliğinde Dicle Derneği işbirliği ile “I. İlahiyat Fakülteleri Arapça Hazırlık Eğitimi” konulu Çalıştayı 4-5 Mayıs tarihlerinde Diyarbakır’da gerçekleştirilecek.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ev sahipliğinde Dicle Derneği işbirliği ile “I. İlahiyat Fakülteleri Arapça Hazırlık Eğitimi” konulu çalıştay 4-5 Mayıs tarihlerinde Diyarbakır’da gerçekleştirilecek.

Çalıştay ile Arapça Hazırlık eğitimi üzerine çalışmaları bulunan uzmanlar/araştırmacılar bir araya gelerek Arapça Hazırlık eğitiminin geçmişi, bugünü ve gelecekte nerede olacağı hakkında bilgi alışverişi sağlanacaktır. Çalıştay sonucunda alınacak kararların, başta Dicle Üniversitesi olmak üzere İlahiyat Fakültelerindeki Arapça eğitimine katkı sağlamak için önemli bir adım olacağı düşünülmektedir. Çalıştaya bölgedeki diğer üniversitelerin Arapça Hazırlık Koordinatörleri de davet edilecektir. Ayrıca ileride uluslararası statüde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalara rehberlik etmesiyle de Diyarbakır’ın ilim ve kültür hayatına önemli bir katkı sunması beklenmektedir.

Her gün farklı konuların ele alınacağı ve 2 gün sürecek olan çalıştaya 60 civarında akademisyen katılacak ve oturumlar 09:30-18:00 saatleri arasında yapılacak. Masa başlıkları ise şu şekilde:

  1. Gramer Masası
  2. Okuma-Anlama Masası
  3. Muhadese-İstima Masası
  4. Tabir-Kitabet Masası
  5. Arapça Öğretiminin Genel Sorunları Masası
  6. Hazırlık Koordinatörleri Masası
  7. Arapça Eğitimi Açısından Akademik Destek Programları Masası
  8. Öğrenci Gözünden Hazırlık Eğitimi Masası